IB Sınav IB Test Hazırlık Kursları

IB veya uzun ismiyle International Baccalaureate, 1968 yılında İsviçre’de kurulan ve günümüzde gezegenimizin en etkin eğitim programlarından biri olmayı başarmıştır. On altı-on dokuz yaş aralığındaki gençlere hitap eden IB programında; öğrenciler, üniversiteden önce iki yıllık dopdolu bir eğitim sürecinden geçiyor. Final sınavlarıyla akademik açıdan “challange” yaratan, mesleki eğitimlerle öğrencileri profesyonel yaşama hazırlayan ve sunduğu sosyo-kültürel imkanlarla öğrencilerin entelektüel gelişimine büyük katkı sağlayan IB programı dünyanın dört bir yanındaki gençler tarafından büyük ilgi görüyor.

IB sınav hazırlık kursları, IB programından başarıyla mezun olarak geleceği için büyük bir adım atmanın hayalini kuran bireylere hitap ediyor. Peki IB sınavları ne zamandır? IB sınavlarında hangi bölümler bulunur? IB sınavının süresi kaç saattir? Dilersen IB sınavına dair tüm bu soruların cevaplarını ve çok daha fazlasını birlikte inceleyelim…

IB Sınav IB Test Sınavının Amacı ve Kullanım Alanları

IB sınavı, IB programından mezun olmak isteyen öğrencilerin mutlaka katılması gereken bir sınavdır. IB sınavına sistematik ve kapsamlı bir şekilde hazırlanmak ve bol bol örnek soru çözerek hız kazanmak çok önemlidir. Çünkü IB sınavı, formalite icabı bir sınav olmaktan çok uzaktır ve katılımcılarını ciddi anlamda sınamaya odaklanır.

IB sınavlarından iyi bir puan alarak mezun olan öğrenciler, program sonunda uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip olur ve gezegenimizin en prestijli üniversitelerine öncelikli giriş hakkı kazanır. Ayrıca IB programı, uluslararası bir diplomanın yanında ülkemizde de geçerliliği olan bir MEB diploması verir.

Yapılan araştırmalar, IB programından mezun olan bireylerin üniversitedeki akademik başarılarının çok ama çok yüksek olduğunu gösteriyor. Ayrıca IB programının tek odağı yurt dışındaki üniversiteler değildir. IB programından mezun olan kişiler, ülkemizde Sabancı Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Koç Üniversitesi gibi köklü kurumlardan burs alma şansına sahiptir.

IB Sınav IB Sınavı Kaç Bölümden Oluşur?

IB sınavında, katılımcılar, IB programı süresince görmüş oldukları altı ders grubundan da sorumludur:

IB sınavı, iç değerlendirme ve dış değerlendir isimli iki bölümden oluşur. Dış değerlendirme bölümünde, çoğunlukla kısa cevaplı test soruları yer alırken iç değerlendirme kısmı; sözlüler, sunumlar ve uygulamalı çalışmalar içerebilir.

IB Sınav IB Test Sınavında Puanlama

IB sınavında, öğrencinin farklı ders grupları ve farklı dersler için girdiği tüm sınavlar 7 puan üzerinden puanlanır. Katılımcının, herhangi bir sınavdan 4 alması çoğu zaman o dersi başarıyla tamamladığı anlamına gelir ancak geçme notu merkez tarafından değil kolejler tarafından belirlenir.  Örneğin bir kolej IB tarih sınavından 4 ve üzeri puan alan öğrencilere ders kredisi verirken başka bir kolej aynı sınavdan sadece 5 ve üzeri puan alan öğrencileri başarılı sayabilir.

IB programından diploma almak isteyen öğrencilerin, bir üst başlıktaki altı ders grubunun her birinden en az bir ders seçmesi ve başarılı olması gerekir.

IB Sınav IB Test Sınavı Ne Zaman Yapılır?

IB sınavları, kuzey yarım kürede yer alan okullarda Mayıs ayında, güney yarım kürede yer alan okullarda ise Kasım ayında gerçekleştirilir. Sayıları hayli az olsa da bazı okullar, öğrencilerine telafi sınavı sunmak adına hem Mayıs hem de Kasım ayında sınav yapabilir.