BMAT Sınav BMAT Sınav Hazırlık Kursları

BMAT veya İngilizce açılımıyla The BioMedical Admissions Test, dünyanın dört bir yanında geçerliliği olan uluslararası bir sınavdır. İngiltere’nin ve gezegenimizin önde gelen test ve sertifikasyon kurumlarından Cambridge Assessment tarafından düzenlenen bu sınav, yurt dışında sağlık bilimleri üzerine lisans eğitimi almak isteyen bireylere hitap ediyor.

BMAT sınav hazırlık kurslarıyla BMAT sınavından iyi bir puan almak çok daha kolay hale geliyor. Peki kurs seçiminden önce BMAT sınavıyla alakalı detaylı bilgi almaya ne dersin? İşte karşında, A’dan Z’ye tüm ayrıntılarıyla BMAT sınavı… 

BMAT Sınav BMAT Test Sınavının Amacı ve Kullanım Alanları

Yurt dışında tıp okumak veya yurt dışında diş hekimliği fakültesine yerleşmek isteyen bireyleri heyecanlandıran BMAT sınavının etki alanlı sadece bu iki bölümle sınırlı kalmıyor. Zira BMAT skoru ile biyomedikal ve veterinerlik programlarına öğrenci kabulü yapan üniversite sayısı da azımsanamayacak kadar fazla.

 

İyi bir BMAT skoru ile dünyanın en ünlü ve en prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’nde tıp fakültesi okumak mümkün olduğu gibi; Malezya’dan Rusya’ya, İspanya’dan Hollanda’ya ve Polonya’dan Yunanistan’a kadar pek çok farklı ülkede sağlık bilimlerinin çeşitli dallarında lisans eğitimi almak mümkün.

 

BMAT sınavının amacı, katılımcıların; matematik ve fen bilimleri alanlarında problem çözme yeteneğini ölçmektir.

BMAT Sınav BMAT Sınavı Kaç Bölümden Oluşur?

BMAT sınavı, test sorularının yer aldığı iki bölüm ve essay yazılması gereken bir bölüm olmak üzere toplam üç bölümden oluşur.

 

BMAT sınavındaki bölümlerin içeriğiyle ilgili detaylı bilgileri senin için hazırladık:

BMAT Sınav BMAT Test Sınavında Puanlama

BMAT sınavında baraj puanı yoktur ve adayların belirli bir eşik yerine ellerinden gelen en iyi puanı almak için çabalamaları tavsiye edilir. BMAT sınav merkezi, genel yetenek ve bilim ve uygulama bölümlerini birlikte değerlendirir ve resmi sonucu açıklar. Essay bölümü kendi içerisinde ayrıca puanlanır.

 

BMAT sınavına katılan bir öğrencinin alabileceği maksimum puan 9.0’dır. Sınava katılan adayların büyük çoğunluğu 5.0 dolaylarında kalırken sınava iyi hazırlanan öğrenciler 6.0 civarında puan alabilir. BMAT sınavında her yıl, katılımcılar arasında yalnızca elit bir azınlık 7.0 puanı geçebiliyor.

 

BMAT sınavının essay kısmında puanlama bir tık karmaşıktır. Şöyle ki: bir katılımcının yazmış olduğu essay iki farklı uzman tarafından incelenir. İki farklı uzman da, essay için 0-5 aralığında ve A-E aralığında iki tip puan verir. 0-5 aralığı, içeriğin kalitesini ifade ederken A-E aralığı katılımcının İngilizce’yi ne kadar iyi kullandığını ifade eder. İki uzmanın verdiği puanların ortalaması, katılımcının essay bölümünden almış olduğu resmi puan olarak ilan edilir. Örneğin; bir uzman tarafından 5C ve diğer uzman tarafından 5A alan bir katılımcının resmi essay puanı 5B olarak açıklanacaktır.

BMAT Sınav BMAT Sınavı Ne Zaman Yapılır?

BMAT sınavı, normal şartlar altında, hemen hemen eşit aralıklarla bir yıl içerisinde dört defa düzenlenir. BMAT sınavına katılmak isteyen adayların, sınava girmek istedikleri tarihten en az bir ay önce başvuru sürecini tamamlamış olmaları gerekir.