Neden Güney Afrika?
Güney Afrika, her yıl çok daha fazla uluslararası öğrencinin akademik hedeflerine ulaşmak için tercih ettiği bir lokasyon. Zira ülkenin baş döndüren doğası, birinci sınıf üniversiteleri ve renkli kültürü bir araya geldiğinde öğrenmek ve gelişmek için optimal ambiyans sağlanmış oluyor.
Yapılan araştırmalara göre, Güney Afrika’daki öğrencilerin %80’i, modern iş yaşamına uygun bir eğitim aldıklarını düşünüyor ve mezun olduktan sonra iş bulamama kaygısı taşımıyor. Peki öğrencilerin yurt dışında eğitim almak için Güney Afrika’ya büyük ilgi göstermesinin sebepleri neler?
Neden Almanya sorusunun sonsuz cevabı olduğu kesin. Ancak dilersen, Amanya’da okumanın başlıca avantajlarını detaylıca inceleyebiliriz. Hazırsan başlayalım…
Paranızın Karşılığı
İngilizce, Güney Afrika’nın resmi dillerinden biri ve ülke çapında en çok konuşulan dillerden biri. Ancak Güney Afrika, üniversite ücretleri başta olmak üzere her türden eğitim seviyesinde ana dili İngilizce olan diğer ülkelere nazaran çok daha ekonomik bir ülke. Güney Afrika’da tıp ve hukuk gibi bölümler okumak için ödenmesi gereken ücretler, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerdeki hazırlık eğitimiyle hemen hemen aynı. Ayrıca Güney Afrika, yaşam masrafları açısından da öğrenci bütçesini zorlamayan yegane ülkelerden biri.
Çok Yönlülük
Güney Afrika, uluslararası öğrencilere kusursuz akademik programların yanı sıra muhteşem bir entelektüel gelişim de vadediyor. Ülkede tam 11 resmi dilin olması, ülkenin sahip olduğu kültür yelpazesinin ne kadar geniş olabileceği hakkında da kuvvetli fikirler veriyor. Güney Afrika’nın bu çok kültürlü atmosferinde eğitim alarak dünya vatandaşı gibi düşünmek ve olayları bambaşka perspektiflerden analiz etme yeteneği geliştirmek iş hayatında da seni daima bir adım öne taşıyacaktır.
ünyanın her köşesinde geçerli ve prestijlidir. Bu diplomayı dilediğin ülkede yüksek lisans veya doktora eğitimi almak için, iş bulmak için ve hatta oturma izni almak için bile kullanabilirsin. Başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere, Almanya’da eğitim almış kalifiye bir bireyi ülkenin iş gücüne dahil etmek istemeyecek bir ülke bulmak mümkün değildir. Almanya’dan mezun olduktan sonra ülkeler arasındaki sınırlar senin için hayali birer çizgiden farksız olacak.
Güneşli Günler
Güney Afrika, bir yıl içerisinde yaklaşık 300 gün boyunca güneş alır. Güneş alma süresi, özellikle Türkiye gibi tüm mevsimleri yaşayan ve yılın büyük bölümünü güneşli geçiren ülke vatandaşlarının yeni bir ülkeye kolayca adapte olmasında büyük önem taşıyor. Zira adaptasyon sürecinin uzaması veya başarısız olması, hem ekonomik hem de psikolojik anlamda öğrencinin aşırı derecede zorlanmasına sebep olabilir.
Saygın Üniversiteler
Güney Afrika’da bulunan üç üniversite, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer alıyor. Ayrıca ülkedeki tüm üniversiteler, her yıl bir milyon öğrenciye kapılarını açıyor ve sayısız disiplinde eğitim veriyor. Güney Afrika’da üniversite okumak isteyen bir öğrenci en geleneksel bölümlerden en yeni ve heyecan verici bölümlere kadar sınırsız akademik program arasından tercih yapabiliyor.
Kalifiye Mezunlar
Güney Afrika’daki iyi bir üniversiteden mezun olmak demek gezegenimizin dev şirketlerinin radarına girmek demektir! İlhamını İngiliz eğitim sisteminden alan Güney Afrika üniversiteleri, öğrencilerini, modern iş yaşamına uygun ve firmaların beklentilerine yönelik kaliteli bir eğitim sürecinin ardından mezun eder.